Позицијата на МНР за концептот на хуманитарна интервенција

Користејќи ја алатката „пристап до информации од јавен карактер“  Член 1 – Институт за глобални политики и право го праша Министерството за надворешни работи на Македонија која е позицијата на Македонија за концептот на „хуманитарна интервенција“ како правна основа за употреба на сила во меѓународното право.

Прашањето го поставивме на 18 Септември 2018 година. Во прилог можете да видите скенирана копија од истото.

45690777_285426088847401_9217030156864978944_o

Од Министерството за надворешни работи го добивме следниот одговор на зададеното прашање [кликнете ја фотографијата за да го прочитате одговорот].

My Post(1)

 

2 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.