#ГрадимеИдеи со д-р Јулија Брсакоска – Базеркоска

#ГрадимеИдеи е видео едукативен серијал, и во првата епизода од овој серијал ви ја претставуваме д-р Јулија Брсакоска-Базеркоска, доцент на Правниот факултет „Јустинијан Први“ од катедрата на меѓународни односи.

Во ова видео, професорката дава одговор на следниве прашања: Кои се основните теории во меѓународните односи? Кои се основните претпоставки и верувања на теориите во меѓународните односи? Која теорија во меѓународните односи го објаснува светот најдобро? Што може македонската политика да научи од овие теории?

Доколку сакате пократки залчиња од видеото, истите се достапни тука: